SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/011 | 9970 Szentgotthárd Honvéd utca 10.

Intézmény logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum III. Béla Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Szakács

Szakács illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Kód: 1122

3 éves szakképző iskolai képzés. 9. év végén ágazati alapvizsga. Ösztöndíj!

A Szakács ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával, meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen is dolgozik. Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben. +4 hónap alatt Ingyenes Falusi turizmus szolgáltató végzettség szerezhető!

Ha kíváncsi vagy és szeretnéd megtanulni, hogy a nagymamád, vagy kedvenc éttermed miként főzi kedvenc ételeidet, akkor ezek közül a szakmák közül kell választanod.

 


Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


Vas Vármegyei Szakképzési Centrum III. Béla Technikum és Kollégium

9970 Szentgotthárd Honvéd utca 10.

Telefon: +3694554217

E-mail: ibszi@bela-szgotth.edu.hu

OM azonosító: 203062/011


2024Vas Vármegyei Szakképzési Centrum III. Béla Technikum és Kollégium